18 вересня 2015 р.

Добрим словом спом'янімо, 

славних забувать не слід

    15 вересня в Богуславецькому НВК "ЗОШ І - ІІІ ст. - ДНЗ" ім. М. О. Максимовича завжди святково і радісно. Поспішають учні до школи у вишиванках, майорять різнобарвні квіти у їхніх руках. Це так зустрічають цього року 211 день народження нашого земляка, вченого-енциклопедиста, ботаніка, історика, фольклориста Михайла Олександровича Максимовича. У фойє святково прибраний портрет вченого, біля нього - квіти землякові. В цей день стало традицією проводити виставку букетів. Кожен клас представив свої композиції, зібравши в них ціле море квітів. Хвилюючі й назви кожного з букетів: "Святе огненне слово Максимовича", "У пошуках омріяної України", "Тернові стежки його долі", "І незабутнє слово земляка зігріє серце і зігріє душу" та ін.
   Учні 11 класу підготували літературно-театралізовану композицію. Розповіли про дитячі та юнацькі роки Михайла Максимовича, про його навчання та працю в Московському університеті. Підкреслили, що наш земляк з Тимківщини - перший ректор Київського національного університету ім. Т. Шевченка, а тоді - це університет ім. Святого Володимира.
   Згадали одинадцятикласники і про знайомство та дружбу двох великих земляків Тараса Шевченка та Михайла Максимовича. Досвідчені гуртківці показали уривок "В гостях на Михайловій горі". Роль Т. Шевченка виконав учень 11 класу Винник Руслан, Марію Максимович зіграла Степаненко Іра, а от в ролі Максимовича вперше виступив учень 9 класу Котко Максим. Дебют вдався.



Учитель Богуславецького НВК
Ївженко Т. О.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШКІЛЬНИЙ ПРОЄКТ "ПОДОРОЖ ЄВРЕЙСЬКИМ КВАРТАЛОМ" Протягом 2023-2024 рр. реалізовуємо авторський історични...