25 січня 2016 р.

     Вивчаємо Концепцію національно-патріотичного 

виховання разом  

15 січня в Мелітопольській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №23 відбувся тренінг «Патріотизм як цінність і основа консолідації нації» для заступників директорів з виховної роботи та педагогів-організаторів навчальних закладів м.Мелітополя, який проводився в рамках Всеукраїнського проекту «Консолідація та зміцнення громадянського суспільства Східної, Південної, Західної і Північної України», організованого National Endowment For Democracy та Спілкою української молоді України.
Даний міжрегіональний тренінг є результатом творчої співпраці педагогів з п’яти областей України: Донецької – Лариси Пасечнікової, Житомирської – Надії Замориленко, Запорізької – Олени Тюріної, Тернопільської – Мар’яни Марець, Черкаської – Тетяни Москаленко. Раніше тренінг вже було успішно проведено у м.Словянськ, що на Донеччині та у Богуславецькому НВК Золотоніської районної ради Черкаської області.
Тренінг розроблений для запровадження нових підходів у національно-патріотичне виховання, піднесення патріотичного духу серед педагогічних працівників, набуття нового досвіду щодо формування майбутнього громадянина нашої держави, розвитку комунікативних умінь, які визначають можливості людини у встановленні і підтримці контактів у спілкуванні, прогнозуванні поведінки і діяльності людей.
Програма тренінгу передбачала залучення педагогів до комплексу вправ, спрямованих на ознайомлення учасників із активними формами та методами роботи з питань національно-патріотичного виховання, на відпрацювання навичок розуміння інших людей, прийняття рішення – це мозковий штурм, дерево рішень, ажурна пилка, хустка України, мій щит, гості нашого міста та дискусійні методики. Тренерами заходу стали автори міні-проекту з різних регіонів України: Тюріна Олена, директор СШ №23, м.Мелітополь, Запорізька обл.; Москаленко Тетяна, заступник директора з навчально-виховної роботи Богуславецького НВК ім. М. Максимовича, Черкаська обл.; Марець Мар’яна, учитель англійської мови, голова Спілки української молоді в Україні, м.Тернопіль. По завершенню роботи всім учасникам були надані сертифікати про участь у тренінгу. Наступні тренінги в рамках цього проекту відбудуться в Тернополі та в Бердичеві.

                                                                                                          Тетяна Москаленко

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШКІЛЬНИЙ ПРОЄКТ "ПОДОРОЖ ЄВРЕЙСЬКИМ КВАРТАЛОМ" Протягом 2023-2024 рр. реалізовуємо авторський історични...