9 лютого 2016 р.

Приєдналися до Міжнародного Дня Безпечного Інтернету

       9 лютого 2016 року у світі відзначається День безпечного Інтернету. Цю традицію запровадили в Європі у 2004 році, бо питання інформаційної безпеки виявилися актуальними для різних країн світу. В 2008 році вже майже в 40 країнах світу, від США до Узбекистану, відзначається це нове свято. В тому, щоб зробити Інтернет чистішим і безпечнішим, без хакерів, терористів, спаму зацікавлений будь-який інтернет-користувач. Кожний шостий житель Землі регулярно працює у Всесвітній мережі, а в розвинутих країнах її колапс може призвести до колапсу цивілізації. Сьогодні електронною павутиною користується кожен п'ятий українець.

       В останні роки у віртуальний світ все частіше заглядають діти. Практично всі українські школи підключені до інтернету. Інтернет став надійним помічником учня і вчителя. Проте, крім великого позитивного впливу, Інтернет містить багато небезпек. Далеко не всі дорослі та діти усвідомлюють потенційну загрозу спілкування підростаючого покоління з електронною машиною. Діти легко «підсаджуються на голку» інтернет-розваг, часто-густо зовсім не призначених для них. Більш того, дитина через незрілість психіки не в змозі адекватно оцінити отриману, за допомогою глобальної мережі, інформацію. З позицій закону багато інтернет-погроз не є протиправними, але вони явно неприпустимі з позицій моралі. Тому в даному випадку актуальною стає допомога самого суспільства.  
  
  Про одну із глобальних проблем людства йшлося сьогодні на загальношкільному відеолекторії «День безпечного Інтернету», який провела заступник директора з навчально-виховної роботи Москаленко Т.М. Розповіла про те, наскільки важливо дотримуватися моральних правил спілкування в Інтернеті (нетикет), показала позитиви для учня під час підготовки домашніх завдань, збагачення світогляду та переконала в тому, що треба разом працювати, думати над тим, щоб Інтернет став чистішим, комфортнішим та безпечнішим.
         9 лютого в рамках шкільного проекту «Я за права людини в Інтернеті» учні Богуславецького НВК ім. М.О.Максимовича провели онлайн захід до загальноєвропейського дня дій.  





Немає коментарів:

Дописати коментар

ШКІЛЬНИЙ ПРОЄКТ "ПОДОРОЖ ЄВРЕЙСЬКИМ КВАРТАЛОМ" Протягом 2023-2024 рр. реалізовуємо авторський історични...