12 лютого 2016 р.

Навчаємося толерантності задля розвитку високоморального суспільства!
      Європейський центр з питань меншин провів семінар в рамках програми Східного партнерства ЄЦПМ: Національні меншини та етнополітичні питання: Білорусь – Молдова – Україна.
      8-9 лютого 2016 року в м. Київ в приміщенні Національної парламентської бібліотеки відбувся семінар  за участю  представників національних та регіональних державних установ, що відповідають за політику рівності та різноманітності, організацій меншин, університетів та аналітичних центрів.
      Учасником семінару стала педагог-організатор Богуславецького НВК ім. М.О. Максимовича Джура Наталія Григорівна.
      Мета семінару – підвищити  ефективність управління  і заохочення  політики держави, спрямованої на забезпечення соціальної рівності і поліпшення взаємодії держави з національними меншинами, підвищення рівня довіри і співпраці між державними інститутами.
     Рафаль Панковскі, доцент у Колегії Collegium Civitas у Варшаві виступив із промовою «Внесок громадянського суспільства у боротьбі проти ксенофобії» та «Боротьба із ксенофобією та мовою ворожнечі».
    Лекції провела Пані Ізабелла Осіпова, виконавчий секретар ради національних меншин, представник Центру толерантності та громадянської інтеграції Офісу омбудсмана Грузії на тему «Протидія ксенофобії та розвиток толерантності: досвід Грузії».
     На семінарі відбулися дискусії та прозвучали досвіди з різних  регіонів України та міжнародних інституцій, щодо вирішення проблемних питань даної теми. Розглянуті нові громадські ініціативи з навчання та підготовки з тематики етнічної, мовної та культурної різноманітності.
     Сучасна  культурна людина – це не лише освічена людина. Це людина, що володіє почуттям самоповаги до оточуючих.
     Толерантність є ознакою найвищого  духовного та інтелектуального розвитку індивідуума, усього суспільства загалом. Тож, це надзвичайно актуально для сучасної української школи.


Немає коментарів:

Дописати коментар

ШКІЛЬНИЙ ПРОЄКТ "ПОДОРОЖ ЄВРЕЙСЬКИМ КВАРТАЛОМ" Протягом 2023-2024 рр. реалізовуємо авторський історични...