22 грудня 2018 р.

Виховуємо життєві компетентності
20 грудня 2018 року у Богуславецькому НВК ім. М.О. Максимовича проходив районний семінар класних керівників на тему «Інноваційна діяльність класного керівника – шлях до компетентнісного учня». Учасники семінару змогли побачити калейдоскоп шкільних проектів на годинах спілкування в різних класах.
Що таке Батьківщина? Таке питання обговорювали учні 5 класу під керівництвом класного керівника Озірської А.А. У цьому навчальному році вони виховуються у тематичному навчально-виховному середовищі «Людина – мала Батьківщина». Під час заняття учні використовували «Абетку патріота Золотоніщини», подорожували селами рідного Златокраю.
«Мораль. Як стати людиною» - це тема виховної години у 6 класі. Учні 6 класу здобувають нові знання і навички у тематичному навчально-виховному середовищі «Людина – мораль». Класний керівник Головка Л.М. орієнтує своїх вихованців на головні складові морального обличчя людини: гуманізм, доброта, любов, милосердя, відповідальність, чесність, мудрість, справедливість, відчуття прекрасного.
Діти мають право. Так навчилися стверджувати учні 7 класу, бо виховуються у тематичному навчально-виховному середовищі «Людина – право». Класний керівник Ївженко Т.О. посилює їхню правову культуру і виховує правосвідомість. Протягом заняття гості школи змогли почути думки дітей щодо прав людини на: життя, ім’я, свободу думки, вибір місця проживання, освіту, зібрання та ін.
Що впливає на вибір професії? Це актуальне питання об’єднало учнів 9 класу, бо незабаром вони будуть робити вибір щодо майбутньої професії. Класний керівник Мартиненко Л.Г. разом з учнями продемонстрували реалізацію у школі всеукраїнського проекту «Кар’єра зі школи»: зацікавленість учнів, потребу в психологічній готовності до праці та професійного вибору, усвідомлене ставлення до своїх особистих ресурсів.

«Кращий спосіб почати робити – перестати говорити і почати робити» (Уолт Дісней).



 

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШКІЛЬНИЙ ПРОЄКТ "ПОДОРОЖ ЄВРЕЙСЬКИМ КВАРТАЛОМ" Протягом 2023-2024 рр. реалізовуємо авторський історични...