16 грудня 2019 р.

Участь у Національній правозахисній неКонференції 2019
10-11 грудня у Києві проходила Національна правозахисна неКонференція 2019. Такий потужний захід вже не вперше ініціюється Центром громадянських свобод саме до 10 грудня – Дня прав людини. Учасницею неКонференції 2019 була заступник директора з навчально-виховної роботи, вчитель історії та громадянської освіти Богуславецького НВК ім. М.О. Максимовича Тетяна Миколаївна Москаленко.
  На загальній панелі обговорювалися підсумки року та нові виклики правам людини в Україні та світі. Серед багатьох правозахисників свою позицію висловили, зокрема, Олег Сенцов, режисер, громадський діяч та Рефат Чубаров, голова Меджлісу кримськотатарського народу.
 Працювало кілька ліній майстерень, де в колі експертів та громадських активістів висвітлювалися проблемні питання: ефективність держави у розслідуванні катувань, захист політичних біженців, боротьба з безкарністю за найтяжчі злочини, методика соціального театру для подолання травми, кроки у розслідуванні справ Майдану, боротьба жінок, що пережили насильство, за справедливість, релігійні переслідування на окупованих територіях України, кібербулінг, реалізація прав корінних народів в Україні та інші.

Тематичні майстерні Національної правозахисної неКонференції 2019 для заохочення відкритості і обміну інформацією проходили за правилом Chatham House, коли учасники можуть вільно використовувати отриману в ході обговорення інформацію, без посилання на конкретну людину, яка висловила ту чи іншу позицію.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШКІЛЬНИЙ ПРОЄКТ "ПОДОРОЖ ЄВРЕЙСЬКИМ КВАРТАЛОМ" Протягом 2023-2024 рр. реалізовуємо авторський історични...