26 лютого 2015 р.

Семінар філологів на батьківщині Михайла Максимовича
25 лютого, у день 144 річниці з дня народження видатної української поетеси Лесі Українки, у Богуславецькому НВК ім. М.Максимовича відбувся районний семінар вчителів української мови та літератури. Вчителі з Новодмитрівської, Коробівської, Чапаєвської, Деньгівської, Кропивнянської, Крупської, Софіївської, Вознесенської, Пальмірської, Зорівської, Привітненської, Подільської, Хрущівської шкіл стали учасниками семінару на тему «Інноваційні форми роботи вчителя української мови та літератури».
Майстер-клас проводила вчитель української мови, літератури та історії Богуславецького НВК Ївженко Тетяна Олександрівна. Разом з учнями 10 класу вона представила урок-дослідження «На шлях я вийшла ранньою весною і тихий спів несміливий заспівала…». Мета цього сучасного, нестандартного уроку була поставлена й успішно реалізована: розширити й поглибити знання учнів про життєвий і творчий шлях Лесі Українки; визначити роль родини, культурного оточення й самоосвіти у формуванні світобачення письменниці; розвивати вміння аналізувати й узагальнювати факти; вдосконалювати естетичний смак; формувати в учнів загальнопізнавальні та життєві компетентності – соціальні (активна участь у суспільному житті, здатність розв’язувати проблеми); функціональні компетентності (вміння оперувати набутими знаннями, сформованими навичками, використовувати їх у практичному житті); виховувати в учнів пошану до життя-подвигу славетної українки, виховувати активну життєву позицію. Ївженко Т.О. презентувала також свій творчий підхід у позакласній діяльності як багаторічний керівник шкільного театрального гуртка «Журавлиний клич». Гості школи переглянули, «пережили» та надихнулися літературно-театралізованою композицією «Михайло Максимович. Сторінки життя».
Заступник директора НВК Москаленко Т.М. поділилася досвідом щодо напрямків виховної роботи закладу. Домінуючий - гармонізація суспільних та особистісних інтересів учнів на засадах творчої спадщини Михайла Максимовича в контексті національно-патріотичного виховання. Зокрема, корисним для вчителів української мови та літератури було використання епістолярного жанру у дослідженні життєвого та творчого шляху видатних особистостей. Пізнавальним для учасників семінару було дізнатися про форми роботи закладу щодо формування історичної пам’яті на прикладі Голокосту. Актуальною є правова пропаганда та превентивне виховання, тому присутнім запропонували навчальний міні-тренінг «Запобігання торгівлі людьми».
Обговорення семінару організувала голова районного методичного об’єднання вчителів української мови та літератури Омеляненко А.М. Учасники семінару ще раз підтвердили необхідність таких заходів, де відбувається обмін досвідом та здобуття нової інформації.         

                                                  Заступник директора Богуславецького НВК  Москаленко Т.М.



Немає коментарів:

Дописати коментар

ШКІЛЬНИЙ ПРОЄКТ "ПОДОРОЖ ЄВРЕЙСЬКИМ КВАРТАЛОМ" Протягом 2023-2024 рр. реалізовуємо авторський історични...