9 жовтня 2015 р.

Знати, щоб не скоїти злочин!

     У рамках тижня правової освіти у Богуславецькому НВК відбулася зустріч учнів та вчителів з начальником кримінальної міліції в справах дітей Золотоніського району Носенком Ігорем Володимировичем та начальником служби у справах дітей Золотоніської РДА Засенко Ніною Іванівною. Модератором зустрічі була заступник директора Богуславецького НВК ім. М.Максимовича, тренер Національної тренерської мережі Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда-Україна» Тетяна Москаленко. 
   Носенко І. В. розповів про стан кримінальної ситуації в районі, відповідальність неповнолітніх за правопорушення, перебування неповнолітніх у вечірній час. Учні дізналися багато корисної і важливої інформації щодо відповідальності за хуліганство, образи людської гідності, найпоширеніші злочини, що вчиняє молодь. Школярів цікавили особливості професій правоохоронної сфери, вони почули про один день із життя слідчого. Була надана інформація учням про можливості здобуття професії міліціонера.
    Засенко Н. І. повідомила про соціальний захист дитини, нагадавши про Конвенцію ООН про права дитини. Підкреслила про недопущення різних видів насильства в суспільстві, адже це є проблемою молодіжного середовища. Нині серед учнівської молоді надзвичайно загострилася проблема насильства, здійснюваного самими дітьми одне до одного. Останніми роками визнано поширення в освітній практиці такого явища, як шкільний булінг. 
   Булінг означає тривалий процес свідомого жорстокого ставлення (фізичного і психічного) з боку дитини або групи до іншої дитини або інших дітей. Мотивацією до булінгу стають заздрість, помста, відчуття неприязні, прагнення відновити справедливість; боротьба за владу; потреба підпорядкування лідерові, нейтралізації суперника, самоствердження тощо аж до задоволення садистських потреб окремих осіб.
   Як показує практика, форми шкільного булінгу можуть бути різними:
- систематичні кепкування з будь-якого приводу (від національності до зовнішнього вигляду дитини);
- задирство;
- фізичні і психічні приниження;
- різного виду знущання;
- бойкот та ігнорування;
- псування особистих речей та ін.
   Богуславецькі школярі були активні під час зустрічі, адже така просвітницька діяльність очільників кримінальної міліції у справах дітей та служби у справах дітей орієнтує, запобігає, рятує.

Москаленко Т. М., 
заступник директора 
Третяк В. М.,
педагог-організатор

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШКІЛЬНИЙ ПРОЄКТ "ПОДОРОЖ ЄВРЕЙСЬКИМ КВАРТАЛОМ" Протягом 2023-2024 рр. реалізовуємо авторський історични...