12 грудня 2014 р.

Старшокласників обєднав круглий стіл

   Тепла дружня атмосфера і висвітлення дітьми недитячих трагічних сторінок історії – так проходив круглий стіл у Червонослобідській школі № 2 Черкаського району, на який були запрошені учні Богуславецького НВК ім. М. О. Максимовича.
   Наші учні взяли участь в обговорення таких трагедій Другої світової війни: остарбайтерство, Голокост (Бабин Яр та Голокост на Золотоніщині), згадали про Бакаївську трагедію, обговорили особливості партизанського руху на Золотоніщині та життя краю під час окупації нацистами. Для учнів Черкаського району була новою та цікавою інформація про героїв з Богуславця: майора гвардії Головка Г. О. і захисника Севастополя Кобця В. С.
   Учні Червонослобідської школи підготували доповідь «Героїзм та трагедії в історії України», презентації «Людська пам’ять вічна в граніті» та «Історія в пам’ятниках на Черкащині». Учні Шелепуської школи Черкаського району представили документальну композицію «Битва за Дніпро».
   Нікого не залишив байдужим виступ «Формування історичної пам’яті в учнів на прикладі Голокосту на території України та Польщі» – своєрідний майстер-клас вчителя-методиста історії Москаленко Тетяни Миколаївни в рамках районного проекту «Мобільний учитель».



   На завершення актуальною була інсценізація уривку О. Довженка «Україна в огні», підготована учнями 10 – 11 класів нашої школи під керівництвом педагога-організатора Третяк Валентини Миколаївни. Попри всі трагедії і складнощі життя людей рятує кохання. Це і довів відомий письменник у своєму творі. Батир Юлія, Ївженко Віталій, Головко Аня, Степаненко Ірина, Батир Каріна, Верещака Наталія змогли передати почуття воєнного часу, схвилювали присутніх, але дали надію на перемогу миру над темрявою війни.
   Круглий стіл як інноваційна форма інтелектуальної співпраці молоді різних шкіл області виявився змістовним, повчальним, актуальним.  Продемонстрував творчість і небайдужість молодого покоління як до подій минулого, так і викликів сьогодення. 
Третяк Валентина,
педагог-організатор
Богуславецького НВК

Немає коментарів:

Дописати коментар

ШКІЛЬНИЙ ПРОЄКТ "ПОДОРОЖ ЄВРЕЙСЬКИМ КВАРТАЛОМ" Протягом 2023-2024 рр. реалізовуємо авторський історични...