11 грудня 2014 р.

"Споминайте ж мене хоч мислями, 

споминайте мене добрими словами..."

   18 листопада 2014 року в конференц-залі Шевченківського національного заповідника (м. Канів, Тарасова гора) відбулося наукове засідання "Споминайте ж мене хоч мислями, споминайте мене добрими словами...", присвячене 210 річниці з дня народження видатного вченого-енциклопедиста Михайла Олександровича Максимовича.
   Розпочався захід із покладання квітів на могилу генія українського народу Тараса Григоровича Шевченка, який був щирим другом, однодумцем Михайла Олександровича.
   На таку важливу подію були запрошені і земляки Максимовича з села Богуславець та завідувач районним методичним кабінетом відділу освіти Золотоніської РДА Логінов А. Ю. Андрій Юрійович розповів присутнім про стосунки М. Максимовича і М. Лермонтова. Заступник директора з навчально-виховної роботи Богуславецького НВК Москаленко Тетяна Миколаївна виступила з доповіддю "Листи М. Максимовича як дзеркало особистості та епохи". Учень 11 класу Ївженко Віталій розповів про ректорство М. Максимовича.
  Учні та вчителі Богуславецького НВК пишаються таким видатним земляком, шанують пам'ять про нього і ніколи не забувають згадати і мислями, і словами.



Немає коментарів:

Дописати коментар

ШКІЛЬНИЙ ПРОЄКТ "ПОДОРОЖ ЄВРЕЙСЬКИМ КВАРТАЛОМ" Протягом 2023-2024 рр. реалізовуємо авторський історични...